zaterdag 3 april 2010

Het afscheid




Leuke liedjes duren niet lang, maar wij hebben toch wel bijna 3 maanden kunnen genieten van een liedje dat niet rap uit ons hoofd zal verdwijnen.


Op 1 april namen we voor de laatste keer de bus naar de Mother Theresa High School. Vele kinderen hoopten dat het een April fool was. Helaas was het de bittere werkelijkheid.


Het grootste deel van de dag hebben we doorgebracht tussen de kinderen, die niet veel te doen hadden. Ik denk dat we ons adres en onze handtekening aan de helft van de school hebben gegeven. Allemaal kwamen ze aanstormen met hun boekje en balpen. Anderen brachten ons snoepjes en ander lekkers; sommigen gaven zelfs een klein cadeautje. We speelden spelletjes met hen, terwijl een aantal kinderen hun afscheidswoorden voor ons aan het voorbereiden waren. En dan werd het vier uur. Tijd voor een schitterend afscheidsfeest!


Gezeteld in een comfortabele stoel, konden we eerst en vooral genieten van de danstalenten die de school rijk is. De dansmomenten, waaronder het nummer ‘Ochtendgymnastiek’ van Samson en Gert, werden telkens afgewisseld door een vijftal kinderen die hun speech voor ons naar voor brachten. Opvallend was dat de 5de standaard (Sarahs klas) goed vertegenwoordigd was. Ze vertelden één voor één mooie woorden. Zo zeiden ze dat als ze naar de bibliotheek zouden kijken, ze ons zouden herinneren. Ook dat ze het leuk en leerrijk vonden tijdens onze lessen. Dan was er nog de directeur die met zijn speech, prachtig als altijd, een warm gevoel bracht in de school en in de harten van iedereen aanwezig. Ten slotte kregen we elk een bloemenkrans rond onze nek en dan kwam het einde zeer nabij. Met enkele traantjes bij sommige meisjes en veel ‘we zullen je missen’-woorden verlieten we de schoolpoort met een vreemd maar voldaan gevoel. Het is een geweldige tijd geweest en we zullen hen allemaal nooit vergeten.


Sarah en Wim

3 opmerkingen:

  1. *Pinkt traan weg* Jullie hebben dat daar goed gedaan, het was een plezier de blog te volgen en ik kijk al uit jullie terug te zien!

    Dries

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sarah,

    जन्मदिन मुबारक हो (janmadina mubārak ho)

    En nu in het Nederlands:
    Een heel gelukkige verjaardag van ons allemaal!
    Hopelijk is/was het een verjaardag om nooit te vergeten.

    Tot over een weekje en een dag!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sarah en Wim, het moet echt een fantastische belevenis geweest zijn voor jullie om in een volledig andere omgeving te vertoeven en er jullie talenten te mogen gebruiken. En gelukkig hebben jullie één en ander te bieden!Ik denk dat jullie heel veel betekend hebben voor de school, voor de leerlingen en voor de leerkrachten. Maar ik denk dat de directeur ook heel trots op jullie is! Hij lijkt mij een man naar jullie hart: organiseren, zich inzetten voor zijn school, maar met de nodige humor doorspekt speechen. Dat vond ik ook heel plezant aan jullie blog! De foto's zijn zeker de moeite om ze in een (heel dik) boek te laten verschijnen... Bij het inkijken zullen jullie ongetwijfeld weer wegdromen naar India En weldra :Welkom thuis!

    BeantwoordenVerwijderen