woensdag 7 april 2010

In de bergen

Na twee en een halve maand hard werken besloten we dat het tijd was om het even wat kalmer aan te doen. Daarom zocht Sarah in de reisgidsen naar een plek in India die ons rust en sereniteit kon brengen. Die plaats werd Kodaikanal, een hill station (plek waar de Engelsen vroeger hun zieke soldaten heen zonden om er in de berglucht aan te sterken) in de Zuid-Indiase bergen.

Zoals jullie op de typische vakantiekiekjes zullen zien (als het internet ons eens niet in de steek laat), ziet het er hier nogal anders uit. Een prachtig meer, aangelegd door de Engelsen, ligt centraal in de stad die omgeven wordt door groene bergflanken. Aangenamer dan in Pondicherry is de temperatuur, die ons soms dwingt onze truien (!) aan te trekken. Ongezien is ook de regen die ons al tweemaal verraste.

Nu zullen jullie je waarschijnlijk afvragen wat die twee kastaars daar allemaal uitspoken. Wel, laat ons jullie informeren! We maakten een wandeling rond het idyllische meer, deden een uitstap naar de in wolken gehulde Pillar Rocks en vonden, na lang zoeken, de Fairy Falls (watervallen) die dan toch wel droog stonden zeker. We worden ook permanent opgevrolijkt door de alom aanwezige... aapjes!!! Wim zijn pret kan niet meer op.

Op 7 april werd Sarah zowaar 21 jaar. Dit werd in stijl gevierd met een bezoekje aan een met fleurige flora verfraaid parkje, een romantisch pedalotochtje op het meer en een lekkere pannenkoek om 4 uur! Natuurlijk werd zij ook vertroeteld door haar liefje, maar de details daarvoor zijn niet geschikt voor publicatie.

Veel liefs,
Sarah en Wim

3 opmerkingen: