maandag 8 februari 2010

SPECIAL: Mijn restaurant


Restocriticikoppel Sarah Decadt en Wim Vandenbussche besloten om de verschillende eetgelegenheden in de buurt van het Amaidi Guesthouse eens onder de loep te nemen. Samen met hen dompelen we jullie onder in een sausje van verschillende Indiase restaurantjes en andere eetplaatsjes. Bon appétit!

Onze eerste halte is op het dak van Pizza Roof, de eerste van vele pizzeria’s. Hoe goed doet deze het in vergelijking met de andere? Nou, onze critici hebben alvast hun meedogenloze mening…

Sarah: De vampieren in de buurt zijn alvast gewaarschuwd: afblijven van die tomatensoep met zijn overdadige knoflook! De spaghatti is wel heel lekker, net als de grape juice.

Wim: Waarom volledige blaadjes basilicum tussen de rest van het beleg op de pizza margherita? Ooit gehoord van een schaar of kruidenstamper? Nu, we mogen al blij zijn dat er geen volledig palmblad tussen lag.

Het tweede restaurantje dat een genadeloos kruisversmaak onderging, draagt het ophangbord Lhasa Tibetan Food. Maak u klaar voor een verslag van dit Tibetaanse tentje.

Wim: De menukaart: steamed momo, fried momo, cheese steamed momo, cheese fried momo, swimming momo… Benieuwd was ik naar wat momo was. Beu was ik de momo als de helft op was. Een beschamende variant van een loempia!

Sarah: Wie zin heeft in een grappige menukaart, moet hier zeker eens heen. Dat is eigenlijk meteen het enige wat ik me nog herinner van dit e(e)tablissement.

De Bakery met Franse uitbater en energieke Japans uitziende verkoper is de volgende bestemming.

Sarah: Het doet mij plezier een bakker met echt brood te vinden in deze buurt en het verheugt mij nog meer een persoonlijke boodschapper te hebben om er ’s ochtends heen te wandelen! Jammer dat de baguettes er soms niet meer zijn terwijl het brood er nog niet is. Een bizar feit is ook dat men in alle broodachtigen suiker en boter draait.

Wim: De croissants, rozijnenkoeken en baguettes zijn vraiment délicieux! Niet vergeten op tijd te openen, meneer de energieke Japans uiziende vriendelijke gozer.

Laten we even doen alsof we aan de zee zijn in het Beach Café en ons laten meedrijven op de golven van vurige commentaren van onze bij momenten hete monden hebbende reporters.

Wim: Vivaldi, Pachelbel e.a. geven de oren een welkome rust in dit drukke land. Beste bediening in de omgeving! Eten is ok.

Sarah: Wie graag even kennismaakt met nieuwe guesthousegenootjes, is hier aan het juiste adres. Minstens een uur tijd wordt u gegund alvorens het eten kan beginnen. Heerlijk mixed fruit juice verlicht intussen de dorst.

Gaan we nog wat verder het water in, komen we terecht bij Dolphin. Hopelijk vallen de woordspelingen wat in de smaak.

Sarah: Het is hier een van mijn lievelingssporten geworden om zo veel mogelijk etenswaren te bestellen die er dan niet blijken te zijn. Vijf is het record tot nu toe.

Wim: Goede Tandoori Chicken, knapperige en welgekruide gefrituurde garnalen, lekkere pizza’s. Een van de betere plekjes in de omgeving.

Wordt vervolgd!


2 opmerkingen:

  1. Hahahahaha

    Wat mooi gedaan! Ik heb alvast zin in al dat lekkers. Moest het wat dichterbij zijn zat ik al lang in 'Dolphin' voor de knapperige en welgekruide gefrituurde garnalen. Mmmm. Ik ben blij Wim dat je nu toch ook met iets kan opscheppen als ik het over de overheerlijke orloff heb van papa :D

    Naast een welgemeende smakelijk wens ik jullie nog veel succes, veel plezier en veel genot in India.

    Een knuffel vanuit het veel te langdurige koude België,

    Sophie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk gedaan ! ... maar was een melding als 'niet geschikt voor onze fanaten met een lege maag' hier niet op z'n plaats geweest ? (Graptje wè)
    Tot de volgende special,
    Auntie X.

    BeantwoordenVerwijderen