woensdag 17 februari 2010

SPECIAL: Mijn restaurant (deel 2)

Welkom terug op onze special. Vorige week werden menige eetplekjes onderworpen aan de kritische smaakpapillen van onze meesterscritici. Deze week lichten we jullie verder in over welke tentjes het bezoeken waard zijn en vooral welke je in de categorie ‘eetbaar als je een zwerfhond bent’ kunt plaatsen.

Voor ons eerste verslag keren we even terug naar Europa, Italië meer bepaald. In Giorgio’s Restaurant mochten we volgens het uithangbord de kunsten van de Italiaanse chef proeven. Maar was het resultaat even hoog als de verwachting?
  • Wim: Zeer prettige bediening door een grappig oud Chinees uitziend vrouwtje en de grappige accent hebbende krom lopende Giorgio. De pizza’s voldoen aan de verwachtingen. Maar wat doen die mieren op tafel?
  • Sarah: Mijn pizza was helaas bedekt met een grote hoeveelheid konijnenvoer. “Rucola” bleek dus toch geen kruid of kaas te zijn… De pasta wil ik de volgende keer zeker eens uittesten.

Goed man, tijd om naar Goodman te gaan voor het ontbijt.
  • Sarah: Na 3 keer een flauwe cheese sandwich te eten wegens gebrek aan ander beschikbaar voedsel, heb ik het hier zowat gehad. Ondanks de veel te koude airconditioning bleven mijn voeten hier bovendien allerminst gespaard door de muggen.
  • Wim: De strawberry flavoured lassi is heerlijk! Ik moet enkel oppassen dat ik niet mors terwijl ik aan het headbangen ben op Metallica, System Of A Down en andere rock- en metalmuziek.

Tijdens onze zoektocht naar hotspots op het vlak van lekkers, botsten we op de Hot Pizzeria. Nu vraagt u zich waarschijnlijk of we de plek verlieten met een buil op ons hoofd of met een tevreden buil op onze buik.
  • Wim: De pizza’s, gebakken in een stenen oven met hout en vuur, maken een goede kans om op nummer 1 te eindigen op ons pizzalijstje. Opnieuw goeie Westerse muziek, deze keer house, techno en trance.
  • Sarah: Het hutje heeft zijn naam niet gestolen: vers van de hete oven belandt een pizza in je bord! Ik loop dan ook helemaal warm voor deze versies van altijd smakende pizza’s.

Na al dat hots in de Hot Pizzeria is het tijd om wat te chillen in de Kofibar.
  • Sarah: De talrijke aanwezige langharige blanken maken het meteen duidelijk: dit is een hipp(i)e plaats. Terwijl Wim zich ergert aan het soms traag werkende wireless internet, geniet ik van een lekkere milkshake of een smakelijk cakeje.
  • Wim: Gezellig plekje om te vertoeven. Heerlijke Swiss chocolate milkshakes en orange juices. Ook het aardbeienijs doet je smelten van voldoening.

Niet het zwaard van Damocles, maar de niets liever dan slechte kritiek schrijvende balpennen van Sarah Decadt en Wim Vandenbussche hangen boven het hoofd van ons voorlaatste slachtoffer: The Sport Café.
  • Wim: Een pooltafel… leuk. Een dartsbord… leuk. Een aquarium… leuk. Een menukaart van 15 pagina’s… leuk. Slechts 2 pagina’s hebben ze echter in de keuken… minder leuk. Wat mijn buikje vond van het eten hier… niet leuk. Wat mijn mondje vond van het aardbeiensap… waar is de aardbeiensmaak? Wat mijn achterste vond van de stoelen… smijt ze in het vuur en bak er één van de tientallen pizza’s mee die je aanbiedt maar niet hebt!
  • Sarah: Bij mij viel dit erg tof ingerichte restaurantje wél erg in de smaak. De prijzen rijzen hier wel de pan uit: wie betaalt er nu 1,20 euro voor een sapje of bijna 3 euro voor een pasta?

Last, but certainly not least bespreken we voor u de plaats waar we ongetwijfeld onze meeste maaltijden hebben verorberd. Wij presenteren u: Mrs. Vasanthi’s kitchen.
  • Sarah: Elke middag hollen Wim en ik beiden even enthousiast naar de tafel in de 10th standard. Telkens krijgen we er andere rijstvarianten te eten die gaan van degelijk tot lekker tot ronduit delicieus!
  • Wim: Perfecte manier om de Indiase keuken te leren kennen. Rijst met een eitje is een verrassend lekkere combinatie! Mrs. Vasanthi en Mrs. Malini weten het spicy eten af te wisselen met verzachtende rijstvarianten, zoals rijst met een soort yoghurt: mmmm!

Tot zover deze aflevering van Mijn restaurant. Vergeet niet om de bijhorende foto’s te bekijken. Jullie mogen je in de toekomst aan meer specials verwachten. De onderwerpen houden we nog even geheim!

Tot smaaks!



1 opmerking:

  1. Hello Sarah & Wim,
    This time, I didn't take any risk ! Accompanied by a delicious meal I went through your report ... and I enjoyed it ...
    You both deserve several stars !!!

    Take care,
    Auntie X.

    BeantwoordenVerwijderen